Lingzhi kořen života (GANODERMA LUCIDUM WAN mod.)

12.05.2020 13:21

Působení dle tradiční čínské medicíny:

  • Vyživuje nedostatečnou krev v srdci XIN XUE XU
  • Posiluje nedostatečnou energii čchi sleziny PI QI XU
  • Rozpouští plicní hlen FEI TAN, vyvolaný chladem HAN
  • Utišuje kašel KE SOU a astma XIAO
  • Zklidňuje ducha SHEN

 

Z hlediska tradiční čínské medicíny se v Číně používá u stavů jako kupř:

  • Nádorová onemocnění
  • Rekonvalescence po operacích či dlouhodobých nemocech
  • Oslabená či nedostatečná imunita
  • Nespavost, vyčerpání, duševní únava

 

Popis dle tradiční čínské medicíny - Jedná se o modifikaci originální tradiční čínské bylinné směsi GANODERMA LUCIDUM WAN, která je upravena na dnešní poměry. Ling zhi (Ganoderma lucidum) je další houbou v tradiční čínské medicíně, jež byla užívána již od 3. st. př. Kr. Staří čínští mistři o Ling zhi ( což v překladu znamená "Nádherný květ") říkají, že "vzkřísí i mrtvého a postaví na nohy každého", proto byla po staletí uctívána i jako symbol úspěchu a životního blaha. Ling zhi je unikátní jednotkou, jež se honosí názvem Lék věčného života. Je unikátem, který je jakýmsi přirozeným přírodním recyklujícím organismem, tedy vyrábí si vlastní výživné látky. Ling zhi působí na zlepšení funkcí 5 klíčových orgánů lidského těla: srdce, plíce, játra, sleziny a ledvin. Základním efektem je "podpora životní esence a ochrana kořene života", tedy řečeno naší západní terminologií, zlepšení imunitního systému, čímž se liší od ostatních jiných typů léčby, které buď léčí pouze příznaky nemoci či jen doplňují nedostatky v organismu. Ling zhi pomáhá harmonizovat organismus na úrovni tělesné, duševní, duchovní a imunologické tím, že zajišťuje správnou funkci všech orgánů. Proto ji kupř. staří taoističtí mnichové pravidelně užívali k posílení paměti, zlepšení koncentrace a k rozhojnění moudrosti.

 

Rozbor bylin ve směsi dle tradiční čínské medicíny - Ling zhi dle čínské medicíny mocně posiluje krev v srdci, QI sleziny, utišuje a zkvalitňuje ducha a rozpouští hlen TAN. Těmito efekty prodlužuje kvalitu našeho života. Obsahuje na 252 známých aktivních složek, jež podporují a vyživují lidský organismus bez vedlejších účinků. Aktivní složkou je polysacharid, jež významně podporuje a aktivuje imunitní systém. Další složkou je směs betaglukanů, kteří aktivují mikrofágy a neutrolily, jež stojí v 1. linii našeho obranného systému proti cizím vetřelcům. Pokud jsou mikrofágy a neutrolily aktivovány betaglukany, tito jsou pak schopny rozeznat a zničit nádorové buňky, odstranit zbylý buněčný odpad, urychlit regeneraci poškozených tkání a posílit ostatní složky imunitního systému, stejně jako snižuje hladinu cholesterolu a krevního cukru.
Ganoderan je specifickou složkou, jež je obsažena pouze v Lingzhi. Je označován za „vitamin budoucnosti“, neboť vyvolává tvorbu enzymů, jež zabraňují tvorbě rakovinných buněk a potlačují růst zhoubných nádorových buněk. Rovněž zlepšuje krevní oběh a riziko srdečního infarktu. Další složkou jsou speciální saponiny, jež zabraňují srážení krve, snižují krevní tlak a působí protizánětlivě v případě bolestí a zánětů kloubů. Zhi gan cao harmonizuje účinek byliny ve směsi a pomáhá usměrňovat energii byliny tam, kde je jí potřeba.

Obsah polysacharidů v extraktu Ling zhi kořen života je minimálně 30% (200 mg/g).


Dávkování - 1 odměrka 2x denně (nejlépe ráno a v poledne, neb na noc je pak zbytečně přehršle energie), děti od 3 do 8 let užívají 1 odměrku denně (zarovnaná odměrka má cca 1,5 g). Vždy je nutné prášek zalít trochou teplé vody a řádně rozmíchat, pije se ještě teplý a chutná podobně jako hořká káva či čaj. Stejně tak jej lze i přimíchat do ranního Nápoje čínských MUDRců (kód 900), čímž vznikne i docela chutná snídaně.


Nepoužívat (dle tradiční čínské medicíny) v případě - Akutní napadení zevní škodlivinou (chřipka, angína,…). Neužívat současně s léky na ředění krve (Warfarin, Anopyrin,...)!

 


Balení - 30 g bylinného produktu v prášku (100% přírodní, bez jakýchkoliv syntetických či pojivových látek).

Produkt můžete koupit ZDE

Zpět