Uncaria Tomentosa

27.02.2016 18:49

zánětlivá onemocnění(viry, bakterie, plísně), astma, nádorová onemocnění

 

Popis


TENTO VÝROBEK JE SCHVÁLEN JAKO DOPLNĚK STRAVY. NENÍ LÉKEM,
NELZE JEJ ZA PŘEDEPSANÉ LÉKY ZAMĚŇOVAT ANI NEMÁ SCHVÁLENÉ LÉČIVÉ ÚČINKY.

 

UNCARIA TOMENTOSA
(Vilcacora, Kočičí dráp)

Uncaria roste v nížinných tropických pralesích Střední a Jižní Ameriky, zejména pak v oblasti Peru. Domorodými kmeny je tato liána používána již minimálně 2 000 let u širokého spektra zdravotních potíží. Do povědomí západního světa se však Uncaria dostala až v 70. letech minulého století díky činnosti křesťanských misionářů. Informace o zázračných vyléčeních zhoubných nádorů a důkazy o mimořádných vlastnostech této rostliny podnítily zájem farmaceutických firem na celém světě. V současné době jsou účinky Uncarie laboratorně i klinicky prokázány, jedná se o velmi silně léčivou rostlinu.

 

Původ

střední Peru, provincie Coronel Portillo

 

Část rostliny

kůra rostliny

 

Použití

  • zánětlivá onemocnění (viry, bakterie, plísně)
  • astma
  • revmatismus, artritida
  • choroby zažívacího traktu, zejména žaludeční vředy a záněty střev
  • menstruační poruchy
  • kardiovaskulární choroby, vysoký krevní tlak
  • nádorová onemocnění

 

 

 

Složení

Uncaria tomentosa má imunostlimulační, regenerační, protialergické, silné antioxidační a protirakovinné účinky. Uvádí se, že zvyšuje obranyschopnost až o 60 %. Droga obsahuje alkaloidy (důležitý z nich je isopteridin s imunostimulačními účinky), fytosteroly (převážně ß-sitosterol, který je významným antioxidantem), dále flavonoid epikatechin rovněž se silnými antioxidačními účinky a v neposlední řadě proantokyanidiny, které zlepšují pružnost cévních kapilár. Droga brzdí růst rakovinných buněk vyvoláním apoptózy – řízené buněčné smrti jakkoli poškozené buňky. Droga tedy působí i antimutagenně, a je proto významnou prevencí vzniku nádorových onemocnění u osob se zvýšeným rizikem jejich výskytu.

 

Doporučené dávkování

Na 1 litr vroucí vody 1 polévkovou lžíci, 25 minut vařit a poté 15 minut luhovat a scedit. Čaj užívejte minimálně 1x denně po dobu 1 měsíce.

 

Kontraindikace

Nepodávat pacientům po transplantaci orgánů ani po transfuzi. Nevhodné pro těhotné a kojící ženy, děti do 3 let, hemofiliky, diabetiky užívající inzulin, pacienty s autoimunitními chorobami a osoby užívající hormonální léčbu.

 

Balení

UNCARIA TOMENTOSA, 55 g

Zpět