Super Bromelain + Papain

10.04.2015 10:56

trávicí enzymy, nadváha, předčasné stárnutí, antioxidant,

Popis

sladěnou kombinaci silných trávicích enzymů. Patří do skupiny tzv. proteolytických (bílkoviny štěpících) enzymů. Bromelain je enzym z ananasu a papain je enzym obsažený v tropické plodině zvané papája.

Enzymy jsou složité organické látky, které se tvoří v rostlinných i živočišných organismech. Jsou nepostradatelné pro trávení potravy. Uvolňují potřebné vitamíny, minerální látky a aminokyseliny, které nás udržují při životě a zdraví. Rozkládají naši potravu, umožňují její zužitkování a zajišťují další metabolické procesy ve tkáních: odstraňují odpadové látky, léčí rány, pacifikují choroboplodné látky atd. Enzymy způsobují chemické přeměny, ale sami se při těchto procesech nemění. Jsou podstatou života. Bez enzymů se buňky nemohou dělit a růst. Bez enzymů není život. Ten na naší planetě začal aktivitou enzymů a pomocí nich pokračuje.
S určitou zásobou enzymů - tzv. endogenních enzymů, se už rodíme. Pokud ale nedodáváme tělu z vnějšku další enzymy - tzv. exogenní, zásoba endogenních enzymů se vyčerpá. Následky jsou opravdu závažné.

V organismu je narušena produkce hormonů, klesá také tvorba nových buněk. Hromadí se škodlivý odpad. Nedokonale se totiž štěpí bílkoviny, které pak hnijí v tenkém střevě, a tak vznikají jedovaté látky. Prostřednictvím přemnožených mikroorganismů jako je candida, E. coli apod., se tyto jedy dostávají přímo do krevního oběhu a způsobují spoustu fyzických i psychických poruch, včetně rakoviny a předčasného stárnutí.
Navíc Super Bromelain + Papain nejenom dokáže vysoce účinně štěpit bílkoviny a tím bránit vzniku toxinů, ale pomáhá rovněž ničit rakovinné buňky a zároveň na sebe váže ve střevech přítomný kyslík a tím odstraňuje aerobní prostředí. Bez kyslíku pak nedochází k uvedenému hnití, kvašení, střevní toxémii a dysbióze.
Přípravek se doporučuje preventivně užívat osobám starším třiceti let. Po čtyřicítce potřebnost enzymatického doplňování stravy výrazně vzroste. Zde již přípravek pomůže napravovat první následky počínajícího stárnutí doprovázené celou řadou chorob.
Kromě osob majících obtíže uvedené v kapitole o účincích, lze přípravek vřele doporučit zejména osobám s nadváhou (zvláště v kombinaci s LKVB6 a Klíčkovým olejem s vitamíny), sportovcům (zejména těm, kteří konzumují velké množství bílkovin) a vůbec všem, kteří chtějí žít naplno.

Doporučené dávkování

Postačí 1 kapsle denně. Je ovšem možné brát menší množství (např. polovinu tablety). Tablety polykáme bez kousání nejlépe na lačný žaludek. (I plnému žaludku můžeš ulehčit, pak se ale méně našich enzymů dostane až do střev.)

Obecně doporučuji po vypotřebování jednoho balení zařadit přestávku v délce přibližně čtrnácti dnů. Tento návrh nesmíš přijímat dogmaticky. Naslouchej svému tělu a snaž se řídit jeho odezvou. V případech jednorázových potíží, jako jsou například některá infekční onemocnění apod., doporučuji přípravek vysadit nejdříve za několik dní po odeznění všech příznaků. Samozřejmě nehrozí možnost vzniku získané rezistence (jako u antibiotik), ale často je výhodné napomoci rozpuštění imunokomplexů.

Balení

Super Bromelain + Papain, 90 tablet můžete koupit zde

Zpět