Lapacho - čaj

27.04.2015 19:26

zlepšuje imunitu a krvetvorbu, posiluje cévy

Popis

Harmonizuje meridián sleziny a tří zářičů. Lapačo červené obsahuje zejména alkaloidy naftochinony, lapachol, lapachon a jejich deriváty, dále flavonoidy, quercetin, kyselinu hydroxybenzoovou, saponiny, přírodní antimykotika, vápník, selen a železo v organické formě. 

Lehký čajový odvar zlepšuje obranyschopnost těla až o 48%, stimuluje tvorbu červených a bílých krvinek, normalizuje složení krve, díky zmnohonásobení červených krvinek zlepšuje zásobení buněk těla kyslíkem, posiluje srdce a cévy a brzdí růst rakovinných buněk. Je silným antioxidantem, ochraňuje tělo před různými toxiny a snižuje přecitlivělost těla na různé chemikálie. Podporuje krvetvorbu a omezuje vznik různých krevních onemocnění a leukémie. Dále snižuje vstřebávání glukózy a využívá se při snížení rizika vzniku diabetu. Zlepšuje metabolismus, činnost kostní dřeně, sleziny a slinivky. Odstraňuje z těla různé druhy plísní, včetně nebezpečné candidy, léčí záněty a harmonizuje hormonální systém. Lapacho omezuje vznik psoriáz, ekzémů, impetiga, migrén, bolestí kloubů, artritidy, Parkinsona, roztroušené sklerózy, vaginálních výtoků a plísní kůže, úst a vaginy. Snižuje množení bakterií typu Brucela, polia viru, herpes simplex viru 1 a 2 a různé původce chřipek. Zklidňuje psychiku a zlepšuje odolnost centrálního nervového systému.

Složení

Tabebuia impetiginosa - Lapačo červené - kůra.

Doporučené dávkování

1/ lehké pro stimulaci: 2 - 3 čajové lžičky kůry Lapača smíchejte se 3/4 litru vody, povařte 3 minuty a sceďte. Popíjejte v průběhu dne do 17.00 hod. 
2/ silnější pro eliminaci: příprava je stejná, čas vaření je 5 minut a doba macerace je 15 - 20 minut. Čaj můžete lehce přisladit medem. 

Upozornění

Ve všech případech užití následuje po 3 týdnech užívání 1 týden pauza. Skladujte v suchu při pokojové teplotě. Není určeno pro děti do 3 let! Uschovejte mimo dosah dětí!

Balení 

Lapacho - čaj, 100g můžete koupit zde

Zpět