Helichrysum arenarium - čaj

27.04.2015 19:19

zlepšuje trávení, tlumí nadýmání, zánět jater

Popis

Helichrysum arenarium obsahuje zejména hořčiny, třísloviny, fytosteroly, ftalidy, karotenové barvivo, flavonoidní barviva, spazmolyticky působící glykosidy naringeninu, dále obsahuje glykosidy kemferolu a apigeninu, deriváty kumarinu, antibakteriálně a antiviroticky působící kyselinu ursulovou a kávovou, silici s obsahem nerolu, pinenu, furfurolu a linalolu. 

Harmonizuje meridián jater a žlučníku. Smil písečný působí diureticky, antibioticky, antialergicky, bakteriostaticky a spazmolyticky. Zlepšuje trávení, tlumí nadýmání, podporuje vylučování žluče, sekreci žaludeční šťávy a slinivkových výměšků. Používá se při virových a chronických zánětech jater, dolních cest močových a vyrážkách. Eliminuje riziko vzniku žlučníkových kamenů, zánětu žlučníku a žlučovodů. Mírní křeče a zlepšuje metabolismus. 
Upozornění: Ve všech případech užití následuje po 3 týdnech užívání 1 týden pauza. Skladujte v suchu při pokojové teplotě. Není určeno pro děti do 3 let! Uchovejte mimo dosah dětí! Výrobek není náhradou pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Složení

Smil písečný.

Doporučené dávkování

2-3 čajové lžičky kůry Smilu písečného smíchejte se 3/4 litru vody, povařte 3 minuty a sceďte. Popíjejte v průběhu dne. Čaj můžete lehce přisladit medem.

Balení 

Helichrysum arenarium - čaj, 50g můžete koupit zde

Zpět