Barley

26.02.2016 20:34

extrakt z mladého ječmene

 

Popis
 

bioinformační přípravek obsahující 100% extrakt z mladého ječmene.

Bioinformacejsou frekvence, které napodobují řídící frekvence podkorových center mozku, regulujících vegetativní nervovou soustavu a činnost vnitřních orgánů. Jejich působením dochází k vyrušení negativních informací a vyvolání zpětného regeneračního procesu.

 

Energetické působení Barleye podle principů TČM

Barley ovlivňuje především energetické dráhy žaludku, slinivky a sleziny, tenkého a tlustého střeva, jater, žlučníku, srdce, osrdečníku a tří zářičů (tří ohnišť).

Barley neobsahuje žádné příměsi, je vyrobený podle zásad ekologického zemědělství. Šetrně zpracovávané mladé rostlinky ječmene obecného (Hordeum vulgare) se sklízejí v období raného růstu ve výšce 15 cm nad zemí, v době, kdy rostlina čerpá z půdy a vzduchu nejvíce účinných látek. Mladý ječmen je bohatým přírodním zdrojem potřebných živin, minerálů a vitaminů. Výjimečný je především vysokým obsahem více než 20 živých enzymů, vlákniny, aminokyselin a rostlinných bílkovin, které jsou snadno využitelné pro zdravý růst organismu a ideální pro prevenci patologických stavů.

 

Složení 

Enzymy: Mladý ječmen obsahuje řadu biologicky aktivních enzymů, které jsou katalyzátorem téměř všech metabolických procesů probíhajících v těle a pomáhají udržovat organismus v rovnováze. Enzymy hrají významnou roli při všech zánětlivých procesech, posilují celkovou odolnost a obranyschopnost organismu, zajišťují dobré prokrvení, správnou hustotu krve, přispívají k hojení ran a jsou schopné likvidovat buňky, které se vymkly kontrole.
Aminokyseliny: Oproti obilnému zrnu obsahuje prášek z mladé ječmenné trávy dvojnásobné množství proteinů. Jde především o aminokyseliny a rostlinné peptidy, snadno využitelné pro lidské tělo. Rostlinné peptidy chrání povrchové tkáně a sliznice před poškozením a přispívají k jejich regeneraci. Aminokyseliny jsou základním stavebním kamenem bílkovin, ze kterých je tvořena každá buňka lidského organismu, a jsou tak nepostradatelné pro zdravý buněčný růst, regeneraci a celkově pro zachování veškerých životních funkcí. Mladý ječmen obsahuje 18 (z 20) aminokyselin včetně esenciálních, které si tělo neumí vyrobit samo.
Vitaminy a minerály: Barley obsahuje široké spektrum vitaminů a minerálů vázaných v přirozené a dobře vstřebatelné formě. Jejich účinnost se synergicky zvyšuje vyváženým zastoupením a přítomností v biologickém komplexu s polysacharidy a biofl avonoidy. Vitaminy a minerály jsou rovněž důležité pro aktivaci přítomných enzymů. Mladý ječmen je zvlášť uznávaný pro vysoký obsah beta-karotenu, provitaminu A, který působí jako účinný antioxidant a chrání tělo zevnitř i zvenku proti škodlivým účinkům volných radikálů a slunečního záření. Dále je bohatým zdrojem vitaminů skupiny B a C, které napomáhají regeneraci fyzických i psychických sil.
Chlorofyl: Fotosyntetické barvivo chlorofyl má vliv na stimulaci růstu tkání, tvorbu krve a červených krevních buněk a na celkové zlepšení krevního obrazu. Výrazně urychluje hojení ran a popálenin a brání vzniku zánětů a infekcí. Neutralizuje účinky volných radikálů, působí proti stárnutí organismu a podporuje imunitní systém. Díky ochraně proti různým typům záření a působení řady potenciálně škodlivých chemických látek hraje chlorofyl důležitou roli v prevenci nádorových onemocnění.
Antioxidanty: Z mladého ječmene byly izolovány látky s antioxidačními vlastnostmi, které mohou přispět k prevenci rakoviny a dalších civilizačních chorob. Přítomnost antioxidantů prokazatelně snižuje riziko napadení virovou infekcí.

 

Účinky 

  • jemně detoxikuje organismus
  • podporuje střevní peristaltiku a působí proti zácpě, pomáhá v boji proti nadváze
  • snižuje riziko rakoviny i jiných civilizačních chorob
  • působí proti vnitřním i vnějším zánětům a infekcím
  • chrání pokožku před škodlivými druhy záření
  • snižuje kyselost vnitřního prostředí, obnovuje acidobazickou rovnováhu
  • má ochranný vliv na tkáně, sliznice a kůži, urychluje hojení ran
  • díky antioxidačnímu působení zpomaluje stárnutí buněk
  • vylepšuje krevní obraz díky vysokému obsahu organického železa
  • působí příznivě na hormonální systém
  • díky antioxidačnímu působení zpomaluje stárnutí buněk
  • vylepšuje krevní obraz díky vysokému obsahu organického železa
  • působí příznivě na hormonální systém
  • dlouhodobě vylepšuje psychiku
  • snižuje tělesné pachy, osvěžuje dech

 

Použití 

Barley je díky své vysoké nutriční hodnotě vhodný jako každodenní doplněk zdravého jídelníčku. Nezbytný je při jarních očistných půstech, dietách a vhodně se uplatňuje i při redukci váhy. Jako silný antioxidant chrání tělo před účinky volných radikálů a nejrůznějších typů škodlivého záření (UV, RTG, …), regeneruje kůži po ozáření. Je vhodnou volbou pro prevenci i jako doplněk léčby rakoviny. Normalizuje hladiny cukrů v krvi a působí příznivě na slinivku, díky čemuž je zvláště vhodný pro diabetiky, dále působí proti chudokrevnosti a celkově čistí krev a vylepšuje krevní obraz. Díky protizá nětlivému působení má své uplatnění při léčbě řady kožních chorob – akné, alergické vyrážky, skvrny, ale také při léčbě chronických zánětlivých onemocnění vnitřních orgánů (játra, srdce, plíce, …).

 

Doporučené dávkování

3 lžičky prášku rozpuštěné ve 2 dl vody užívat nejlépe po ránu.
Prášek zamíchejte ve sklenici studené nebo vlažné vody (Pozor! Teplota vyšší než 50 °C ničí enzymy).
Barley užívejte nalačno alespoň 20 minut před jídlem.
Při užívání tohoto produktu je nutné dodržovat dostatečný pitný režim.
Po třech týdnech užívání doporučujeme jeden týden pauzu.
Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Nápoj je chutný v kombinaci se zeleninovými šťávami.

Upozornění:
Výrobek není určen osobám přecitlivělým na chlorofyl a ječmen. 
Výrobek není určen pro děti do 3 let. 
Doplňky stravy nejsou určeny k používání jako náhrada pestré stravy. 
Skladujte v suchu a temnu při teplotě 10–25 °C a chraňte před mrazem. 
Ukládejte mimo dosah dětí!

 

Balení

BARLEY, 100 g

Zpět