Alpha Lipoic Star

09.04.2015 17:28

podpora metabolismu, nadváha, obezita, prevence stárnutí

 

Obsažené látky napomáhají:

  • při nadváze a obezitě
  • ochrana a detoxikace jater (váže toxické kovy – měď, kadmium, zinek, olovo)
  • prevence rakoviny (glutathion)
  • prevence stárnutí – anti-aging
  • diabetes typu II (vhodná kombinace s produktem CINNAMON STAR
  • podporuje fyzickou aktivitu a sport
  • ochrana proti ateroskleróze a srdečnímu onemocnění (vhodné kombinovat s COENZYSTAR Q10)
  • degenerativní mozkové choroby (Parkinsonova, Alzheimerova choroba)

 

Popis

Alfa-lipoová kyselina je známá také jako kyselina tioktová nebo kyselina lipoová a také jako vitamin B13. Byla objevena až v roce 1950. V těle působí jako důležitý faktor zároveň s enzymy při metabolismu. Kyselinu alfa-lipoovou tělo vytváří jen v nepatrných dávkách.
L-karnitin je aminokyselina, která je v organismu přirozeně syntetizována v játrech z aminokyselin lysinu a methioninu. Nejvíce karnitinu je ve svalové a srdeční tkáni, kam je spolu s krví dopravován. Název Carnitine byl odvozen od latinského slova „Carnus“, což znamená maso, ze kterého byl poprvé v roce 1905 izolován. Za funkční je považován pouze izomer L, tedy L-karnitin, který je také nazýván vitaminem BT. V přirozené potravě je nejvíce L-karnitinu v hovězím mase a v avokádu. V doplňcích stravy je karnitin nejčastěji přijímán ve formě L-karnitinu nebo ve formě jeho nejúčinnější formy ALC (acetyl L-karnitin). Nejnovější poznatky nasvědčují, že je forma ALC využitelnější z hlediska biologické dostupnosti oproti formě L-karnitinu.
Co se týče vstřebávání v tenkém střevě, využívá ALC i L-karnitin, stejný mechanismus, zde se od sebe v ničem neliší. Rozdíl nastává až jejich přítomností v krevním oběhu. Zatím co forma L-karnitinu je pro prostup přes buněčné stěny závislá na stimulaci inzulinem, ke které je potřeba limitní množství sacharidů přijatých v potravě, ALC proniká bez problému do všech buněčných struktur včetně srdečních a mozkových, a to bez potřeby stimulace inzulinem.

.

Upozornění

Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není náhrada pestré stravy.
Uchovávejte mimo dosah dětí. Skladujte na suchém a chladném místě.

 

Balení

ALPHA LIPOIC STAR, 60 cps můžete koupit zde

Zpět